Wie ?

Har-Republic is een vaste waarde in de markt van de professionele haarcosmetica.  Het bedrijf is exlusief importeur van verschillende merken en richt zich vooral op kapsalons in het luxe- en ecosegment.  Het is actief in de Benelux en heeft verschillende vertegenwoordigers in dienst die op tijd en dag de klanten bezoeken met nieuwigheden en promoties.

Waarom ?

Het bedrijf was begin 2018 opzoek naar een allesomvattende erp oplossing voor sales, boekhouding, opleiding en logistiek. Daarvoor werkte Hair-Republic met taylor made software die verouderd was.

Implementatie:

Na een analyse van de wensen en het uitschrijven van de verschillende bedrijfsprocessen zorgde Reformation voor een uitgebreid integratietraject en opleidingsplan voor alle personeelsleden. Doel was een one-point solution aan te bieden waarin de de gebruiker vanuit één softwarepakket kon handelen zonder steeds beroep te moeten doen op externe partijen. 

Gebruikte hardware: 

  • Wifi netwerk met 8 acces points van Ubiquiti
  • Zebra labelprinters en scan terminals.
  • Thin clients van Lenovo
  • HP Laserprinters

Oplossing

Na een uitgebreid marktonderzoek kwamen we tot de conclusie dat Exact Handel de beste oplossing was als ERP-oplossing voor Hair-republic.  Alle informatie werd samengebracht in één systeem, daaraan werd een e-commerce webshop gekoppeld zodat de klanten van Hair-republic hun producten ook online kunnen bestellen. Vervolgens werd een koppeling gemaakt met logistieke partner DHL.  De overschakeling naar de ERP-software van Exact werpt snel zijn vruchten af. Momenteel wordt 86 % van de omzet online gegenereerd. De vertegenwoordigers gebruiken hun bezoek bij de kappers om de professionele relatie te ondersteunen en nieuwigheden voor te stellen.