ls_warehouse
Hair-republic

Wie

Hair-Republic is een vaste waarde in de markt van de professionele haarcosmetica. Het bedrijf is exclusief importeur van verschillende merken en richt zich vooral op kapsalons in het luxe- en eco segment. Het is actief in de Benelux en heeft verschillende vertegenwoordigers in dienst die op tijd en dag de klanten bezoeken met nieuwigheden en promoties.

Het bedrijf was begin 2018 op zoek naar een allesomvattende ERP-oplossing voor sales, boekhouding, opleiding en logistiek. Daarvoor werkte Hair-republic met een mix van verschillende software pakketen.

 

Integratie

Na een analyse van de wensen en het uitschrijven van de verschillende bedrijfsprocessen zorgde Reformation voor een uitgebreid integratietraject en opleidingsplan voor alle personeelsleden. Doel was een one-point solution aan te bieden waarin de gebruiker vanuit één softwarepakket kon handelen zonder steeds beroep te moeten doen op externe partijen.

 

Gebruikte hardware: 

  • Wifi netwerk met 8 acces points van Ubiquiti
  • Zebra labelprinters en scan terminals.
  • Thin clients van Lenovo
  • HP Laserprinters

 Na een uitgebreid marktonderzoek kwamen we tot de conclusie dat Exact Handel de beste oplossing was als ERP-oplossing voor Hair-republic.  

Alle informatie werd samengebracht in één systeem, daaraan werd een e-commerce webshop gekoppeld zodat de klanten van Hair-republic hun producten ook online kunnen bestellen. 

Vervolgens werd een koppeling gemaakt met logistieke partner DHL.  De overschakeling naar de ERP-software van Exact werpt snel zijn vruchten af. Momenteel wordt 86 % van de omzet online gegenereerd. 

De vertegenwoordigers gebruiken hun bezoek bij de kappers om de professionele relatie te ondersteunen en nieuwigheden voor te stellen.