nelson2Nelson Hairteam

Wie

Nelson hairteam is een dynamisch kapsalon in Destelbergen. Het is de derde generatie in een familie die gepassioneerd is door de coiffure en met een warm hart voor hun klanten.

Dagelijks staan 17 kappers ter beschikking van de klanten, een kapsalon van deze omvang is ongezien in België.  Het kapsalon – onder leiding van Guigone en Joeri – is bekend in het Gentse en ver daarbuiten als topsalon en trendsetter in de coiffure.

Eind 2018 werd het kapsalon te klein in Gentbrugge en verhuisde Nelson Hairteam naar een nieuwbouw in Destelbergen. Guigone en partner Joeri spraken Reformation aan om hun project mee in goede banen te leiden.


Integratie

Allereerst zorgde Reformation voor een performant netwerk met switches van Ubiquiti en acces points van Unifi. Door gebruik te maken van meerdere antennes garandeert men een maximale wifi-ervaring voor de klanten.

Als voorraad & kassasysteem wordt Reformation’s eigen software gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van standalone scanners voor een snel en efficiënt voorraadbeheer. In totaal zijn er 5 werkplekken om klantengegevens op te vragen en voor voorraadbeheer en rapportage. Alles wordt gerund op een dedicated server van Lenovo.

Reformation integreerde ook het online-reservatiesysteem van Belbo software, zodat klanten zelf via de website van Nelson hairteam hun afspraak kunnen inplannen bij hun favoriete kapper. 

Kappers in het kapsalon kunnen hun afspraken mee opvolgen via native apps op hun iPhone. Zo is er minder verkeer en drukte aan de afspraak pc  en kan deze gebruikt worden voor last minute afspraken die telefonisch binnenkomen.